Navigator je postao nezamenljiva stvar u automobilima. On može da bude koristan čak i ukoliko idete poznatim ulicama. Pokazaće gde su zastoji u saobraćaju, ukažaće na zaobilazni put i na to da se izvode radovi na putu. Složićete se da je nezgodno da svaki čas gledate na smartfon. Pored toga što je opasno, potrebno je da se fokusirate na put dok vozite. Upravo su o tome mislili pokretači projekta Hudway kada su stvarali uređaj.
Hudway Glass je držač za smartfone koji prikazuje ekran pametnog telefona tako što jasno reflektuje sliku praktično na bilo kom staklu.

Držač se lako montira na instrument tablu automobila, a za početak je dovoljno da vaš smartfon postavite na Hudway. Mobilna aplikacija proceniće put do odredišta i označiće ga svetlom trakom. Preostaje vam samo da pratite instrukcije navigatora. Aplikacija može da prikaže na ekranu sve potrebne informacije za vozača, a sam dizajn aplikacije vi birate sami.

HUDWAY-2

Zbog toga što je Hudway ruska inovacija možete biti sigurni da vas navigator neće izneveriti dok putujete kroz Rusiju. Uređaj se može naručiti na veb stranici projekta Kickstarter za 54 dolara. Dodelu nagrada osnivači najavljuju za mart 2016. godine.

Osnivač je već sakupio 78. 000 dolara na Kickstarteru (a cilj je cifra od 100. 000 dolara) za samo tir dana! To je jako dobar rezultat. Kratak komentar o prikupljanju sredstava za finansiranje projekta u okviru Kickstarterа dobili smo jednog od suvlasnika startapa:

„Dugo smo se bavili mobilnim aplikacijama za navigaciju u uslovima ograničene vidljivosti. Naša rešenja se baziraju na tome što se mogu koristiti u režimu projekcionog displeja (Head-up display режим). Pri korišćenju telefona u takvom režimu bez dodatne opreme postoji par nedostataka: po danu se ne vidi, slika se duplira, potrebna je maska za telefon. Dugo smo tragali za jednostavnim, ali efikasnim rešenjem i iznedrili smo takvu opremu. Prostu i dostupnu, bez elektronike i komplikacija.
Imamo više od 12 godina radnog iskustva u oblasti softvera, ali rad na razvoju hardvera za nas je potpuno novo poglavlje. Pošto je to složen, skup i jako dug posao došli smo na ideju da proizvodnju počnemo uspešnom kampanjom na Kickstarteru. Priprema za kampanju počela je u julu mesecu, a to su dva meseca veoma ozbiljnog rada. Bilo je jako teško, ali veoma zanimljivo. Da li smo uspeli? Na korisnicima našeg navigatora je da proceni. Nadam se da ćemo ne samo uspešno završiti našu kampanju, već i da ćemo dostaviti opremu u ugovorenim rokovima.“