Danas želim da vas upoznam sa jednim moćnim čovekom iz sfere internet biznisa – Frenkom Kernom. Frank Kern je jedan od najboljih vođa internet marketinga u Sjedinjenim Američkim Državama. Autor je mnogih poučnih videa o tome kako zaraditi na internet mrežama. On je postavio rekord kada je zaradio 25 miliona dolara za 24 časa.

Frenk je rođen 30. avgusta 1973. godine u Americi. O njegovom detinjstvu i mladosti malo se zna. Izgubio je 1994. godine sve što je imao u poplavi u Makonu, Džordžiji i našao se na ulici. Preselio se u prikolicu. Radio je u grčkom restoranu brze hrane gde je zarađivao 4,25 dolara na sat. Nije imao ni toplu vodu ni grejanje. Kasnije je radio kod rođaka u firmi za prodaju polvnih automobila i privlačio je klijente tako što je išao od kuće do kuće.

Bez obzira na sve to Frenk je tezio uspehu. Slušao je filmove sa savetima Toniju Robinsa i počeo je da formira novo mišljenje koje mu je na kraju pomoglo da dođe do visina Infobiznisa. Jedno od najvažnijih otkrića u oblasti internet marketinga duguje Džonu Kaltonu i njegovom video kursu Simple writing system.

Nakon što je Frank uspeo da stvori svoj prvi infoproizvod, iznajmio je autora da za 650 dolara napiše knjigu „Naučite vašeg papagaja da govori“. Frank je proučavao iskustvo vlasnika papagaja, uveo je obrazce za njihovo obučavanje i posle analize ključnih reči i pretraživanja u datoj oblasti na internet mreži saznao je da je tržište za taj proizvod prilično veliko i izdao je svoju knjigu u elektronskom vidu, zaradivši za prvi mesec oko 3.000 dolara.

U prošlosti Frank je radio sa psima i otvorio je kurs za dresiranje pasa, koji je ponudio na 600 različitih sajtova po jedan za svaku rasu pasa. On je pokrenu svoj biznis u 2005. godini i zaradio je oko milion dolara do 2006. godine. Taj jednostavan metod mu je omogućio da uveća svoj prihod. O tom periodu svog života i iskustvu promocije svojih proizvoda Frank je govorio na svom kursu Mass Control 2.0. Približno u to vreme on otkriva svoju sposobnost da prenese drugima znanje, prodaje svoj biznis sa psima i u potpunosti se usresređuje na obučavanje ljudi kako da zarade na internet mreži. On je vatreni pristalica e-mail marketinga i video marketinga, smatra da su ti načini promocije infoproizvoda najefikasniji.

Frenk je stvorio svoj brend, komunikativne osobe, dugokosog plavušana u jednostavnoj odeći, brend koji se naziva surfer stil. On je otkrio tajne internet marketinga na nastupanjima i na svojim videima. Cene kurseva Franka su bile prilično visoke od 1.000 dolara i više, ali oni su vredeli tog novca i dobro su prodavani. On je promenio imidž u 2012. godini i pokrenuo je projekat The State of Internet Address. Nedavno se oženio Ruskinjom Natalijom i danas ima troje dece. Frank Kern je u 2013. godini pokrenuo novi proizvod koji se sastojao od ličnih konsultacija Franka i koji treba da poslovni promet klijenata udvostruči, utrostruči…