Po tržišnoj kapitalizaciji najveća u svetu kompanija Apple, u fiskalnoj godini 2015. koja je završena 26. septembra, ostvarila je najveći profit u istoriji korporacije u iznosu od 53,4 milijarde dolara. Sve do sada rekord je držao naftni gigant ExxonMobil, sa zaradom od 45,2 milijarde dolara u 2008. godini.
Tome je doprineo rekordni četvrti kvartal u 2015. fiskalnoj godini, u kojoj je proizvodjač ostvario prihod od 51,5 milijardi dolara i udvostručio prodaju smartfonova u Kini u poređenju sa prošlom godinom. Za jednu godinu prihod je porastao za 28% i dostigao skoro 234 milijarde dolara.
“Ovaj uspeh je omogućen zahvaljujući našoj privrženosti stvaranju najboljih i najsavremenijih proizvoda u svetu, što i jeste pokazatelj ogromne veštine našeg tima.” – izjavio je direktor Apple-a Tim Kuk, prezentujući godišnji izveštaj. Direktor Apple-a istakao je da iPhone6s i iPhone6s Plus, Apple Watch sa mnoštvom maski i narukvica, i novi iPad Pro čine “najbolju liniju proizvoda koje je kompanija ikada napravila”. U četvrtom kvartalu ove fiskalne godine kompanija je prodala 48 miliona iPhone-ova, 9,9 miliona iPad-ova, i 5,7 miliona kompjutera Mac.