Otac je napustio porodicu kada se on rodio. Očuh je bio okrutan čovek.
Omiljeni ujak koji je vaspitavao dečaka tragično se udavio u reci Misisipi dok mu je majka ležala u zatvoru.
Sa 26 godina dobija otkaz, nakon čega ga žena uzevši sina napušta.
Posle nekoliko dana našao se iza rešetaka na dve nedelje. Imao je nagomilane kazne u iznosu od 1.200 dolara.
Nakon oslobođenja, još uvek u zatvorskoj odeći, zapošljava se u brokerskoj kompaniji za 1.000 dolara mesečno. Ta suma mu ne omogućava da preživi u velikom gradu.
Ubrzo mu žena vraća dete i nestaje bez traga. On je tada živeo u stanu gde mu nije dozvoljeno da živi sa decom i tada postaju beskućnici na dug niz godina.
Sa 28 godina je radio kao broker koji je primao i do 200 poziva na dan, dok su ostale njegove kolege primale ne više od 30 poziva. A uveče bi zajedno sa sinom tražio prenoćište.
Borio se za mesto u redu za vrtić i satima je stajao u redu za hranu za beskućnike.
Otac je zajedno sa sinom noćio u kancelariji, parkovima, na prenoćištima, ali veći deo noći su provodili u toaletu stanice metroa.
Sa 33 godine osniva svoju brokersku kompaniju sa početnim kapitalom od samo 10.000 dolara.
Sa 47 godina nakon potpisivanja prvog milionskog dogovora njegova kompanija postaje jedna od najuspešnijih kompanija budućnosti u svetu.
Od tada i njemu i njegovom sinu u životu ide prilično dobro. Kao što je i maštao, uspeo je da sebi priušti crvenog Ferarija. Mnogo putuje i investira u dobrotvorne projekte, u izgradnju domova za siromašne.

Njega zovu Kris Gardner. Njegov biografski film „U potrazi za srećom“ izašao je 2006. godine. Glavnu ulogu u filmu je odigrao Vil Smit.