U septembru 2013. godine Džejmi Siminof je ušao u američki rijaliti šou „Shark Tank“ u nadi da će prikupiti 700.000 dolara za svoj projekat. Osnovna ideja emisije je bila da biznismeni predstave svoje biznis ideje grupi investitora koji su odlučivali kome će od učesnika dati novac. Iako je Džejmi bio ubeđen da njegov startap košta čitavih sedam miliona investitori se nisu složili sa njim. Siminofova kompanija je kreirala interfon sa displejom koji je povezan sa smartfonom kako bi korisnici mogli da komuniciraju sa posetiocima posredstvom smartfona. Business Insider je objavio istoriju Džejmijevog uspeha i njegovog projekta.

Pošli smo od misli da će pljačkaš svejedno pozvoniti na vaša vrata pre nego što upadne u kuću kako bi se uverio da je ona zaista prazna.

Sa DoorBotom korisnik može da vidi ko je pred ulaznim vratima, čak i da se pretvara da je kod kuće i kada to nije slučaj. Osnovna funkcija uređaja treba da bude bezbednost.

DoorBot

U trenutku izlaganja na „Shark Tanku“ Džejmi Siminof je već zarađivao oko milion dolara godišnje i polagao velike nade u investitore iz emisije. Ali oni nisu bili oduševljeni i jedan za drugim su odustajali od investicija u DoorBot. Samo je jedan invenstitor predložio Džejmiju pozajmicu od 700.000 dolara pod uslovom da on uzima 10% od prodaje sve dok dug ne otplati. Nakon toga investitor je želeo da dobija 7% honorara od svih budućih prodaja, plus 5% kapitala kompanije. Siminof odbija takav predlog i ostaje bez ičega.

Pojavljivanje na snimcima „Shark Tanka“ nije podrazumevalo da će predstavljanje vašeg projekta biti emitovano. Džejmi se priseća da su napuštajući snimanje producenti govorili učesnicima nešto nalik na „pozvaćemo Vas“ i nisu davali nikakve garancije tako da je kompanija Siminofa nastavila da postoji kao da se nikada nije ni pojavila u televizijskoj emisiji.

Međutim, DoorBot je ostao veoma solidan biznis koji se brzo razvijao. Mesec dana pre emitovanja na „Shark Tanku“, Džejmi je zaradio 250.000 dolara onlajn prodajom. Već posle dva meseca Siminof je već mogao da zaradi željenih 700.000 dolara i da podigne cenu kompanije na 7 miliona dolara. Nedelju dana nakon ovog događaja Džejmija su pozvali producenti „Shark Tanka“ i saopštili mu da će se DoorBot ipak emitovati.

Epizoda sa Džejmijem je emitovana u novembru 2013. godine. Nakon emitovanja poslovi DoorBota počeli su da se razvijaju vrtoglavim brzinom. Siminof potvrđuje da je zahvaljujući televizijskoj emisiji na projektu zaradio minimum dodatnih 5 miliona. Osnivač DoorBota smatra ovaj događaj nečim najvažnijim što se ikada desilo u njegovom poslu.

„Praktično je nastup na „Shark Tanku“ besplatna provera funkcionisanja poslovnog modela,“

kaže Džejmi.

Sa razvojem kompanije Siminof je hteo da stvori ozbiljniji imidž i zato je promenio naziv interfona u Ring. Poverenje u kompaniju je raslo i uskoro se Džejmiju javila mogućnost da sarađuje sa vodećim svetskim maloprodajnim lancima poput Home Despota, Targeta i Best Buya. Danas se Ring prodaje u 93 zemlje. Široka pokrivenost je dovela do onog što Džejmi naziva srećnim slučajem. Ring je privukao pažnju samog Ričarda Brensona i njegov lični kapital od 4,8 milijardi dolara. Jedan od klijenata Ringa je odmarao na Brensonovom ostrvu nekolko meseci ranije. On je koristio uređaj kako bi komunicirao sa kurirom u blizini njegove kuće koja se nalazila u San Francisku. U tolikoj meri mu se dopala inovacija da je on odmah zatrazio Siminofov e-mejl i predložio osnivaču Ringa da uloži u njegov posao.

Džejmi se priseća da je tada zatvarao investicioni krug, a Ričard je želeo da stigne pre zatvaranja i zato je poslao svoje ljude Siminofu sledećeg dana. Za manje od 48 sati Breson je pristao da se priključi krugu. U sredu je dogovor postao zvaničan: na uloženih 28 miliona dolara zarada kompanije biće 60 miliona dolara. Među drugim investitorima našli su se Ring Shea Ventures, American Family Insurance, True Ventures i nekoliko pokrovitelja, uključujući i Sky Dayton.

Siminof kaže da je tim Brensona bio najoprezniji i da on do danas ne može da poveruje u ono što se desilo. Svi ti događaji su ga ohrabrili, naročito posle neuspešne emisije u kojoj mu nisu ukazali poverenje.

„Ali sada je potrebno da se fokusiramo i da se brzo vratimo poslu,“

kaže Džejmi.