Kompanija Yahoo objavila je o kupovini startup-a „Summly“, tačan iznos ugovora nije objavljen, ali više izvora navode iznos od 30 miliona dolara. I ovo je dobar primer koji govori o novoj ekonomskoj realnosti.

Summly je napravio engleski preduzimac Nik D’Aloizio kada mu je bilo samo 15 godina. Nik ne samo da je smislio savršeno originalni metod automatskog monitoringa novosti, već je i našao 1.530.000 dolara investicija na razvoj projekta. Prvih 300.000 dolara dao mu je milijarder iz Hong Konga, Li Ka Sin, a kroz godinu dana u ovaj mladi projekat uložilo je još nekoliko poznatih biznis-anđela, među kojima je i Joko Ono.

Nick-D-Aloisio

Pod rukovodstvom novog CEO Marisi Majer, kompanija Yahoo je već kupila mnogo uspesnih startup-ova tipa Summly, a Majer je izjavila, da namerava da dovede u kompaniju mlade talente sa svežim pogledima i načinom razmišljanja. Simpatično je to sto Nik pripada generaciji rođenoj posle osnivanja kompanije Yahoo!

U sastavu Yahoo, projekat Summly, neće biti samostalni program, već deo mobilnih programa i sajtova korporacije.
Smisao Summly je u tome da aplikacija ne samo da nalazi potrebne novosti, već ih i izvlači iz neke od najznačajnijih predloga koji pakuje korisniku u 400 simbola, a po želji naravno novost je moguće pročitati i u celini.